top of page

Teeren kieppi
-luontopolku

Tuuri Resorts -lomakylä

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • Trip Advisor Social Icon

Uusi kaikille avoin, esteetön luontopolku on avattu!

Matti Leinonen, Liisa Heinämäki
IMG_1729.JPG

Lomakylän ympäri kiertävä esteetön luontopolku avattiin Suomen luonnon päivänä lauantaina 27.08.2022 Töysän Yrittäjät ry:n puheenjohtajan Matti Leinosen ja Alavuden kaupunginjohtajan Liisa Heinämäen toimesta.

TERVETULOA!

Näyttökuva 2022-9-13 kello 16.07.09.png

Tällä luontopolulla pääset kurkistamaan Tarmo Teeren elämään ja elinympäristöön. Luontopolku on noin 2,5 kilometriä pitkä rengasreitti, jonka pintamateriaalina on tiivistetty kivituhka ja kulkuväylän leveys on pääosin kolme metriä. Noin 500 metrin päässä lähtöpisteestä on mahdollisuus pysähtyä syömään eväitä laavulla. Laavun yhteydessä on helppokäyttöinen huussi. 

Laavun kohdalla ja sen jälkeen on loivia mäkiä, joissa saatat tarvita työntöapua pyörätuolilla liikkuessasi. Reitin varrella voit pysähtyä lukemaan Tarmon elämästä ja leikkiä luontoaiheisia leikkejä sekä löytää piilotettuja geokätköjä. Polulla ei ole talvikunnossapitoa.

LAAVU JA HUUSSI

Luontopolulla on Kätkö-laavu, jonne mahtuu sisälle max. 10 henkilöä kerrallaan. Laavulla on nuotiopaikka, joka on retkeilijöiden vapaassa käytössä. Laavulle tuodaan tasaisin väliajoin polttopuita, mutta otathan omia polttopuita mukaan varalle.

Laavun yhteydessä on myös huussi. Huom! Otathan vessapaperia mukaan!

Laavulla ei ole roskista, joten viethän roskat mukanasi ja voimme kaikki nauttia puhtaasta ympäristöstä 😊

ESTEETTÖMYYS

Luontopolku on tarkoitettu yleishyödylliseen käyttöön ja siksi siitä on tehty esteetön, että jokainen meistä voisi nauttia luonnosta.

 

Luontopolku on leveä väylä, joka on päällystetty tiivistetyllä kivituhkalla. Polulla on tämän vuoksi mahdollista mennä pyörätuolilla ja lastenvaunuilla. Polku on helppokulkuista (ei kantoja eikä juuria).

IMG_4768.HEIC

TEERET

Luontopolku sijaitsee alueella, jossa asustaa teeriä. Teeret ovat varovaisia lintuja, joten niitä nähdäksesi, kannattaa polulla edetä hiljaisesti. Teeret lähtevät usein maasta lentoon, kun kävelet niitä lähelle.

 

Luontopolun varrella on kerrottu Tarmo Teeren ensimmäisestä elinvuodesta. Tauluissa on myös metsäaiheisia leikkiehdotuksia.

Näyttökuva 2022-9-13 kello 16.22.31.png

TALVIKUNNOSSAPITO

Luontopolulla ei ole talvikunnossapitoa, mutta esimerkiksi lumikengillä pystyt polun kiertämään talviaikaan.

 

Lomakylä Tuuri Resortsin puolesta tehdään ladut sään niin salliessa. Seuraa latupäivityksiä lomakylän somessa!

Näyttökuva 2023-3-29 kello 17.10.20.png
Näyttökuva 2023-3-29 kello 17.09.55.png

Oletko tulossa ryhmän kanssa? Kysy lisäpalveluista!

Jaa retkesi somessa:
#teerenkieppi

bottom of page